2012. április 30., hétfő

A spenót és sóska páros




Szerencsére nálunk mindkettő nagyon népszerű. A spenót évről évre az elsők között van amit elvetünk.
Pár sóskát hagyunk idén magba menni, így jövőre egy mag vásárlással kevesebb.


Idén Matador (Réde) spenótot vetettünk és valószínűleg holnap le kell szednünk és el kell tenni a fagyasztóba, mert elkezdett magba menni. Nem igazán tudjuk, hogy miért. 


A sóska. Ez is kb.: két hetes kép. Most már sokkal nagyobbak a levelek és nagyon kezd magba menni. Holnap szintén a fagyasztóba kerül.

 

Így szoktam elkészíteni:
Forrósított, kis mennyiségű olajba beleteszem a nagyobb darabokra vágott mosott spenótot, aminek a szárát előzőleg kitépegettem a levelekből. Pár percig fedő alatt párolom. Mikor összeesett liszttel megszórórom, tejjel felöntöm, cukrozom, majd ahogy rottyan egyet kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése